Contact | Adres gegevens | Routebeschrijving |
   
   
 

Welkom

Drukwerk

Actueel

Historie drukkerij

Ontwerp en advies

Textiel bedrukking

belettering auto's en reclameborden

klanten

 

Historie drukkerij

Ca. 100 jaar geleden was de boekdrukkerij Linnaeus in de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost gevestigd. Later is het bedrijf verhuist naar de Von Zesenstraat in Amsterdam Oost. De directeur was toen de heer Sombroek. In 1954 nemen J.E. Onkenhout en J. Onkenhout de zaak over van de heer Sombroek, met alleen 1 handdegel en ca. 50 bokken met letter. In datzelfde jaar werden een Heidelberger en een Mercedes boekdrukpers aangeschaft.

In 1967 verhuisde het bedrijf gedwongen naar 's-Graveland, daar werd een 2e-hands offsetpers aangeschaft. In 1967 werd ook het eerste dorpskrantje de Triangel uitgegeven. Dit krantje wordt op de dag van vandaag nog steeds gemaakt, en wordt eens in de veertien dagen uitgegeven.

In 1979 nemen B.E. Onkenhout en P.I. Onkenhout het bedrijf over, laatstgenoemde stapte in 1979 op.

Januari 1987 ging de drukkerij in vlammen op. Om de klanten dat mede te delen werd er een Nood-editie gedrukt. Om toch nog verder te kunnen gaan met het drukken werden in een woonhuis de machines geïnstalleerd, wat naast de drukkerij staat. De heer Onkenhout woonde zolang op een ander adres. In juli 1987 was de drukkerij weer helemaal opgebouwd en konden ze het nieuwe pand betrekken. In 1988 werd er een nieuwe offsetpers Ryobi 500 np aangeschaft.

In augustus 2002 nemen J.H.B. Onkenhout en J.J.M. Oosten de drukkerij over van B.E. Onkenhout. Momenteel is het bedrijf werkzaam in offset en boekdruk, en doet ook zelf de voorbereiding en afwerking.


Wij maken handels-, reclame-, familie-, verenigings- en full colour drukwerk.