Actueel


Na 51 jaar valt het doek voor huis-aan-huisblad de 'Triangel'.


Met ingang van januari 2021 stoppen wij met het uitgeven van de 'Triangel'.

De laatste editie van de 'Triangel' valt op 16 december 2020 in 's-Graveland, Ankeveen, Kortenhoef op de mat. Gezien het digitale tijdperk waarin we ons bevinden, is het de laatste jaren alleen maar lastiger geworden om positieve resultaten te kunnen realiseren met ons huis-aan-huis blad de 'Triangel'.

We bedanken onze lezers, adverteerders en bezorg(st)ers voor het door hen in ons gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren.

Directie en medewerkers van de 'Triangel'.

Jarenlang was het vanzelfsprekend dat huis-aan-huisbladen tweewekelijks op de deurmat vielen. Bladen die de inwoners informeerden over plaatselijke gebeurtenissen, lokale politiek en gemeenteberichten. Vanaf de jaren 60 nam het belang van de bladen toe, toen bleek dat burgers behoefte hadden aan hyperlokaal nieuws. Huis-aan-huisbladen hebben een belangrijke functie in de gemeenschap. Ze zorgen voor verbinding en berichtgeving, zowel op redactioneel als advertentieniveau.

Zij onderscheiden zich op veel vlakken van grote, landelijke kranten. Het belangrijkste onderscheid is dat de bladen gratis zijn voor lezers en compleet worden bekostigd door advertentieverkoop.

Maar door de teruglopende advertenties (mede door de corona crisis, waardoor bedrijven minder zijn gaan adverteren omdat ze zelf niet of minder draaien), dalende advertentie-inkomsten van de papieren krant en stijgende kosten voor het drukken zijn de belangrijkste redenen om met de 'Triangel' te stoppen. Het is jammer, zeker voor onze trouwe lezers.


Ook filmuitdraai voor bedrijven zowel positief als negatief film
Image

De drukkerij blijft bestaan.


We bedrukken nog wel zakelijk drukwerk en kleding, zowel werkkleding voor bedrijven, promotie, of particulier voor een feestje of een eigen ontwerp. Zowel flexfolie als full-colour op lichte textielsoorten. Tevens doen we de belettering van auto’s, reclameborden, uithangborden, ramen enz. Daarnaast drukken we ook familiedrukwerk, zoals geboorte-, trouw-, rouw-, uitnodigings- of bedankkaarten.

Historie drukkerij


Ca. 100 jaar geleden was de boekdrukkerij Linnaeus in de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost gevestigd. Later is het bedrijf verhuist naar de Von Zesenstraat in Amsterdam Oost. De directeur was toen de heer Sombroek. In 1954 nemen J.E. Onkenhout en J. Onkenhout de zaak over van de heer Sombroek, met alleen 1 handdegel en ca. 50 bokken met letter. In datzelfde jaar werden een Heidelberger en een Mercedes boekdrukpers aangeschaft.

In 1967 verhuisde het bedrijf gedwongen naar 's-Graveland, daar werd een 2e-hands offsetpers aangeschaft. In 1967 werd ook het eerste dorpskrantje de Triangel uitgegeven. Dit krantje wordt op de dag van vandaag nog steeds gemaakt, en wordt eens in de veertien dagen uitgegeven.

In 1979 nemen B.E. Onkenhout en P.I. Onkenhout het bedrijf over, laatstgenoemde stapte in 1979 op.

Januari 1987 ging de drukkerij in vlammen op. Om de klanten dat mede te delen werd er een Nood-editie gedrukt. Om toch nog verder te kunnen gaan met het drukken werden in een woonhuis de machines geïnstalleerd, wat naast de drukkerij staat. De heer Onkenhout woonde zolang op een ander adres. In juli 1987 was de drukkerij weer helemaal opgebouwd en konden ze het nieuwe pand betrekken. In 1988 werd er een nieuwe offsetpers Ryobi 500 np aangeschaft.

In augustus 2002 nemen J.H.B. Onkenhout en J.J.M. Oosten de drukkerij over van B.E. Onkenhout. Momenteel is het bedrijf werkzaam in offset en boekdruk, en doet ook zelf de voorbereiding en afwerking.


Wij maken handels-, reclame-, familie-, verenigings- en full colour drukwerk.